2. kolo rollo ligy Jablonec Görlitz

04.06.2012 21:32

Druhé kolo Rollo ligy 2012 navázalo na své první dějství pohodovou atmosférou v duchu starých dobrých časů.

Přes 35 borců se postavilo v sobotu 2.6.2012 na start historicky prvního společného kola české a německé koloběžkové ligy. Oproti předpokladům byla účast německých borců slabší, nicméně závody se povedly na výbornou.

Náročný okruh na stadionu v Břízkách v Jablonci nad Nisou, s krutým výjezdem ze střelnice biatlonového areálu, prověřil vrchařské schopnosti všech zúčastněných na sto procent.

Čelo závodu se rozjelo hned do prvního kola ve velmi svižném tempu, šest kol po 2km nabídlo hodně zajímavý průběh. Po druhém kole se na čele usídlila dvojice PSP KK Provod a Kadlec, následovaná jedoucími pronásledovateli Peštou, Vláškem a Cvalínem. O jakékoliv spolupráci v pelotonu nemohla být řeč, protože kopec jel každý na vlastní pěst na pokraji zhroucení a ve sjezdu se toho už moc vymyslet nedalo.

Láďovo tempo odnesl v průběhu čtvrtého kola Marek Kadlec, který se po vzoru Romana Kreuzigera poroučel do spodních pater výsledkové listiny, ze které se naopak vyšvihl na druhý flek Honza Vlášek (Ultima) a na třetí Petr Pešta (PSP KK Plzeň).

Ženám kralovala Míša Balatková, v krutém finiši o druhé místo porazila Páťa Kadlecová Alenu Kupilíkovou (všichni PSP KK Plzeň).

Druhý den jsme se zúčastnily závodu v Německo – Polském Görlitz.

Nedělní půlmaratón se jel v rámci akce zvané Europamarathon. Lety prověřená akce nezklamala ani letos. Krásný závod plný nástupů zejména Ládi Provoda utvořil cca ve své polovině čelní čtyřčlennou skupinu ve složení Provod, Kadlec, Vlášek, Onderka. Těsně před nejdelším sjezdem dne (pěkných 68km/h) skupinu opustil po jednom z Provodových ataků Marek Kadlec a jelo se o medaile v poněkud divokém stylu.

Útok Ládi Provoda v posledním kopce odpáral Lojzu Onderku a zdálo se, že o zlato se rozhodne mezi dvojicí Provod Vlášek. Avšak jak bývá zvykem, gumičkář Onderka se dokázal záhadným způsobem na rovině na vedoucí dvojici dotáhnout a navíc v posledním sjezdu získat cca 50m náskok. Zdánlivě bezvýchodnou situaci se dvojici Vlášek, Provod podařilo vyřešit na zbývajícím půl kilometru poněkud bezhlavý sprintem, který dopadl nejlépe pro Honzu Vláška (Ultima), nejhůže pro Onderku (Kidokai Jablonec) a prostředně pro Láďu Provoda (PSP KK Plzeň).

V ženách se vrátila na start maminka Martina Kadlecová rozená Smitková a obsadila druhé místo za Míšou Balatkovou. Třetí dojela veteránka Dvořáková (KK Lipník).

 

1. místo Michaely Balatkové v obou závodech

Výsledky - 2.kolo RL, ženy, Görlitz  | .pdf - 48.19 kB