Mistrovství Světa v koloběhu St. Wendel - Německo

13.08.2012 20:42

Ahoj všem fandům koloběžek,

ve dnech 2.- 4.8.2012 jsme se zúčastnili Mistrovství Světa v koloběhu, které se letos konalo ve městě St. Wendel na západě Německa.

První den se rozdávaly medaile ve sprintu na 400 m, který se konal na atletickém stadionu v pořádajícím městě. Průběh sprinterského závodu částečně ovlivnil déšť. Václav Puš a Michaela Balatková se z kvalifikace probojovali do čtvrtfinále mezi 16. nejlepších závodníků, ze kterého byli bohužel oba dva vyřazeni. Druhý den pokračovaly závody kritériem na 12,5km, kde se Václav Puš umístil na 19. místě ze 150 účastníků v hlavní mužské kategorii. Michaela Balatková projela cílem na hezkém 5. místě. Týž den odpoledne se konal závod štafet, kterého se zúčastnila Michaela Balatková. Společně s Pavlínou Soukupovou a Martinou Kadlecovou vybojovaly bronzovou medaili. Vašek Puš se štafet nezúčastnil, šetřil síly na poslední závod, kterým byl maraton na 42 km. Maratonská trať se jela na 2,3 km dlouhém okruhu ulicemi měst. Trať byla technicky, ale především fyzicky velmi náročná. V tomto závodě se umístil Václav Puš na výtečném 17. místě. Michaela Balatková i přes technické problémy s koloběžkou uhájila 5. místo.

Letošního Mistrovství Světa v koloběhu se zúčastnil rekordní počet závodníků, kterých bylo více než 300 z 20 zemí světa. Na startu tak nechyběli ani závodníci z USA či Austrálie.

Členové Eleven Footbike teamu pak pokračovali v cestě do Tyrolských Alp, kde zdolali několik vrcholů, včetně nejvyšší hory Německa, Zugspitzi. Koloběžek jsme si v Alpách bohužel moc neužili, protože se Míši koloběžka stala téměř nepojízdnou už během maratónského závodu. Technické problémy ve sjezdech vysvětlil prasklý rám zadní části koloběžky.

 

 

Fotografie ze závodu zde

 

Kompletní výsledky závodu

Oficiální stránky závodu